Фіскальна служба контролюватиме письмові та усні  звернення громадян

зверненняПротягом січня-жовтня поточного року до фіскальної служби Чернігівщини від громадян надійшло 128 письмових звернень. Із них 124 – заяви, 4 — скарги.

Про це розповів редакції перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області Вадим НЕЧАЙ. 

Варто зазначити, що торік розглянуто 111 письмових звернень.

Серед найактивніших дописувачів − підприємці, їх майже 53 відсотки.

Аналіз звернень свідчить, що переважна більшість стосується питань контрольно-перевірочної роботи (22,7відсотків), оподаткування загальнодержавними податками та зборами (21,9відсотків). Крім того, громадяни інформували про ухилення від сплати податків окремими суб’єктами господарювання, відмовлялися від отримання реєстраційних номерів облікових карток  через релігійні переконання тощо.

Кожен факт, викладений у зверненнях, ретельно перевіряється працівниками фіскальної служби та у разі підтвердження вживаються відповідні заходи.

Для вирішення нагальних проблемних питань, що виникають у громадян, в органах ДФС області працюють приймальні громадян. За 10 місяців керівники провели  179 особистих прийомів. Переважно порушувалися питання податку на доходи фізичних осіб, контрольно-перевірочної роботи, податку на нерухоме майно, плати за землю та єдиного соціального внеску.

Тож і усні, і письмові звернення громадян допомагають системно відстежувати пропозиції щодо поліпшення ефективності роботи, запобігати виникненню конфліктних ситуацій з платниками та вивчати громадську думку про діяльність служби.

Підготувала Лідія ФАЛЬЧЕВСЬКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?